Fem ting å tenke på før du får hund

En hund kan absolutt være et hyggelig tilskudd i familien. Den gir godt selskap, og den utgjør den perfekte turkamerat. Når det er sagt, er det et stort ansvar å gå til anskaffelse av en hund – faktisk er det et større ansvar enn de fleste av oss er klar over. Nedenfor oppsummerer vi de viktigste tingene å tenke på før du får deg hund. Ved å gå gjennom punktene på forhånd får du færre overraskelser når hunden er på plass og den nye tilværelsen et faktum.

1. Det er tidkrevende å ha hund

Tiden er et annet viktig aspekt når du vurderer å få deg hund. Får du hverdagen til å gå opp, og har du kapasitet til enda flere forpliktelser? Hunden krever mosjon både morgen, ettermiddag og kveld, og den blir en del av familien, på lik linje med alle andre. Derfor må du spørre deg om hvorvidt du faktisk har tid til en hund, eller om du er villig til å ofte andre hverdagssysler for å ta vare på hunden og dens behov.

2. Det er dyrt å ha hund

Å ha hund er dyrt – faktisk dyrere enn du kanskje skulle tro. Det kreves massevis av utstyr før hunden er på plass. Dessuten spiser hunden flere ganger om dagen, og matutgiftene vil derfor øke betraktelig. Hunden må ha oppfølging medisinsk, og skulle hunden bli syk må du forvente at veterinærregningene blir skyhøye. Derfor bør du utarbeide et budsjett før du får hund, slik at du ser at du har økonomien til det.

3. Et større ansvar enn du tror

Å få hund er en forpliktelse for livet. Mange glemmer å fokusere på dette i prosessen. De tenker bare på at en hund er koselig og gir mye glede. Men vurderer du å få hund må du virkelig tenke gjennom hva du begir deg ut på. Det er en stor forpliktelse, og er det bare moro du er ute etter, bør du kanskje heller spille på spilleautomater med hundetema (du finner flere av dem på Norgekasino.com). De er morsomme nok, koster kanskje like mye som en hund, men du slipper ansvaret som følger med.

4. Du må ha en livsstil som egner seg for hund

En hund er mer kompleks enn du tror. Derfor må du ta hensyn til den som med alt annet i livet. Lever du et liv der du reiser mye, jobber lange vakter eller er mye borte hjemmefra? Da kan det kanskje tenkes at en hund ikke er den rette veien å gå. Hunden trenger deg, og den trenger stimuli både fysisk og psykisk. Blir den satt bort når du er på reise eller føler seg glemt og er mye alene, kan det faktisk gå utover psyken til hunden og den kan bli deprimert.

5. En hund lever i mange år

Hvor lenge hunder lever varierer stort, men de kan bli en del av familien din i opp mot 20 år. Derfor må du tenke langsiktig. Selv om du har god økonomi i dag, mye fritid og alt ligger til rette for en hund, vil det også være realiteten i fremtiden?

4 May 2021